Η κατάσταση άρχισε και ξεφεύγει….

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό μπήκαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής»

ΝΑΙ Η ΟΧΙ ;;;

Εντελώς διαφορετικές διαστάσεις παίρνει πλέον η δημοσιοποίηση «από βρετανικά ΜΜΕ» της είδησης περί εισβολής και κατάληψης ελληνικού εδάφους στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο, από τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις.

Οι αποκαλύψεις παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας για την κυβερνηση Μητσοτάκη και ενώ ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κρήτη για να περάσει το Σαββατοκύριακό του «καθώς τα ερωτήματα θέτουν πλέον σε άλλη διάσταση αυτό πού στην αρχή η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει σε «ζήτημα που δεν καταλαμβάνει ούτε μονόστηλο εφημερίδας…»

Ο τίτλος βαρύς….

Οχι απλώς μπήκαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, αλλά πριν μπουν έφυγαν οι Ελληνες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ζήτημα, ενώ αφήνει και πολλά ερωτηματικά για το τι πραγματικά διεξήχθη, με ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

«Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;;;»

Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη.

Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες “πραγματοποίησαν μετρήσεις” εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όταν δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότιτο θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα.