Ένταλμα για τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σε ανάρτηση της, η εφημερίδα Documento. Το θέμα ξεκίνησε όταν «δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών».

«Το βράδυ του Σαββάτου», συνεχίζει η ανάρτηση του Documento, «o Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους. Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;».

Μετά τις αντιδράσεις, η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε: «Η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης», με την «Εφ.Συν.» να απευθύνεται στο γραφείο του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα αν είναι σε γνώση του Αρχηγείου η αποστολή του εξωδίκου.

Η απάντηση στην ΕΦΣΥΝ έγραφε: «Τεκμαίρεται (σ.σ.: από την ανακοίνωση) ότι η ενέργεια είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί τη ΓΑΔΑ ή την Αστυνομία συνολικά, το Αρχηγείο». Πάντως, μετά τη δήλωση της ΓΑΔΑ, προκαλεί ερωτηματικά ποιος έδωσε εντολή για το ένταλμα σύλληψης του Βαξεβάνη.

Από την πλευρά του, το Documento σχολίασε ως εξής τις εξελίξεις:

«Είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και ενός κράτους που βρίσκεται σε συνεχή ώσμωση και σχέση με το παρακράτος. Ακόμη και αστυνομικοί επιπέδου παλιού μοίραρχου της Ασφάλειας που επιθυμεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης, γνωρίζουν πως η μήνυση αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό νομικό έρεισμα.

Το κράτος όμως που δομεί ο κύριος Μητσοτάκης έχει ως στηρίγματα τους τύπους που θέλουν την Αστυνομία μοχλό της παραεξουσίας. Ο «νόμος και η τάξη» που ονειρεύεται θέλει τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και τους πολίτες στα νοσοκομεία».

«Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών», έγραψε στο twitter ο Κώστας Βαξεβάνης. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτακη».

Πηγή: www.rosa.gr