Με δελτίο τύπου η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξη της στον  τον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέναντι σ’ ένα ακραίο αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό νομοσχέδιο όπως το χαρακτηρίζει.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο όπως γίνεται ολοφάνερο, είναι η πλήρης «απελευθέρωση» των ιδιωτικών σχολείων και η λειτουργία τους ως κοινές, εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και που επηρεάζει  την παρούσα και την επόμενη γενιά, σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν, πχ, το διορισμό στο δημόσιο. Είναι, κοντολογίς, ένα νομοθέτημα το οποίο «ακουμπά» σ’ όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά και διακρίνεται, δυστυχώς, για την ανελέητη ταξικότητά του.

Με λίγα λόγια η υπουργός κ. Κεραμέως επιδιώκει το ιδιωτικά σχολεία να γίνουν μια βιομηχανία παραγωγής «αρίστων» με το αζημιωτο φυσικά.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, στηρίζει τον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέναντι σ’ ένα ακραίο αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό νομοσχέδιο. Είναι ενδεικτικό πως τα σχόλια στον ηλεκτρονικό διάλογο, που ξεπέρασαν σε σύνολο τα 1.500 σε μια εβδομάδα, ήταν αρνητικά για το νομοσχέδιο σε ποσοστό 79,16%.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση:

  • Ανατρέπει και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνοντας τις απολύσεις εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, δίχως καμία αιτιολόγηση και χωρίς έλεγχο από ανεξάρτητη επιτροπή, γεγονός που γινόταν έως και σήμερα.
  • Μεταφέρει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Εργασίας, μετατρέποντας τα ιδιωτικά σχολεία σε αμιγείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, «απελευθερώνονται» και οι τίτλοι σπουδών από τον απαραίτητο κρατικό έλεγχο. Επομένως τίθεται μείζον θέμα νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών, άρα και της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους μαθητές.
  • Υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
  • Εισάγει παραθεσμικές διαδικασίες τιμωρητικής αξιολόγησης.

Είναι προφανές πως οι μόνοι που ευνοούνται από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και όχι η ίδια η κοινωνία, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο που αποτελεί «δώρο» στους σχολάρχες και πλήγμα στον χώρο της Παιδείας συνολικά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: voiceofgortys.org