Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, «πετάει το γάντι» στον πρωθυπουργό. Επισημαίνει ότι «το ΚΙΝΑΛ σήμερα φαίνεται να επιθυμεί να είναι πρώτα αντι-ΣΥΡΙΖΑ και μετά όλα τα υπόλοιπα». Διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σήμερα, είτε μας αρέσει, είτε όχι, καταλαμβάνει ηγεμονικά το πολιτικό φάσμα από τα αριστερά ως το κέντρο», διαμηνύει και αποστέλλει πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του.

«Απέτυχε σε όλα τα μέτωπα ο Μητσοτάκης. Διεκδικούμε πλειοψηφία για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας στο Β΄ Μέρος της συνέντευξής του στο iEidiseis.gr, το οποίο και αναμένεται να συζητηθεί αρκετά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποστέλλει ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, ενώ «πετάει το γάντι» και στον the, υπογραμμίζοντας ότι «προφανώς και υπάρχει σχεδιασμός, όπως και παρακράτος, που αποδεικνύεται πολύ πιο ισχυρό από το κράτος», στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ να κάνει επικοινωνιακά σόου ο κ.Μητσοτάκης και εκκλήσεις περί ενότητας και εθνικής ομοψυχίας την ώρα που διχάζει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους πολίτες, βυθίζοντας τη χώρα στο βούρκο της σκανδαλολογίας, βασισμένης σε πρακτόρικες υποκλοπές, παράνομες καταγραφές και λασπολογία», διαμηνύει, ενώ σε ερώτηση αν εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε Εξεταστικές και Προανακριτικές για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά «μακάρι να το κάνει και αυτό το λάθος».

«Δε θα είναι βέβαια το καλύτερο για τη πολιτική ζωή, αλλά θα είναι ένας τρόπος να καταρρεύσουν με πάταγο οι σκευωρίες και οι λασπολόγοι. Ωστόσο, νομίζω ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι η στρατηγική της σπίλωσης και της συκοφαντίας των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς περεταίρω αποδείξεις και διερεύνηση ή Επιτροπές που ενίοτε καταλήγουν και μπούμερανγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση για τις επιθέσεις στη σύζυγο του πρωθυπουργού, σημειώνει: «Δεν υπάρχει καμία προσωπική επίθεση εναντίον της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Τα πολιτικά ερωτήματα εκείνης της περιόδου αφορούσαν το πόθεν έσχες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και διεκδικείς να γίνεις πρωθυπουργός οφείλεις να σέβεσαι τους νόμους και να δίνεις εξηγήσεις για τα περιουσιακά σου στοιχεία. Ως εκεί. Εμείς πολιτική δεν κάνουμε δολοφονώντας χαρακτήρες» για να προσθέσει:

«Αλλά αν ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από τη κριτική και την έρευνα κάποιων δημοσιογράφων και εφημερίδων, εμείς τι να πούμε που επί τεσσεράμιση χρόνια, τόσο εγώ όσο και στελέχη της κυβέρνησης μου, ακούσαμε και διαβάσαμε τα πάντα για τις οικογένειες μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας. Κάθε εβδομάδα, ο μηχανισμός των media που σήμερα λιβανίζει τον κ. Μητσοτάκη στοχοποιούσε υπουργούς και βουλευτές με ψέματα, ύβρεις και λάσπη».

Πηγή: ieidiseis.gr