Τσίπρας σε οινοπαραγωγούς: Καμία δικαιολογία να μην υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην στηριχθούν οι επιχειρήσεις διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 2/6 με το ΔΣ του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών στα Σπάτα.


«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων σήμερα.
Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας.Αν αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα, αν η παραγωγικότητα σταματήσει, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα μεγέθη τα οποία τη συναντήσαμε, τα εφιαλτικά του 2014.
Κι αυτό είναι φαύλος κύκλος
» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε πως αυτό πρέπει να αποτραπεί τώρα.


Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τσίπρας είπε πως: «για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη στήριξη της εργασίας, την επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της».


Απευθυνόμενος στους οινοπαραγωγούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τη δυνατότητα πρόσβασης σε επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου κλάδου.


Όπως επισήμανε, ειδικά για τους οινοποιούς «πρέπει να υπάρξει μέριμνα, δηλαδή μία σοβαρή επιδότηση για να προχωρήσουν στην απόσταξη».
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις προτάσεις που αφορούν φορολογικές διευκολύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους αγρότες, «ενώ υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».