«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα στη χθεσινή συνεδρίαση για τη παραπομπή ή μη του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Σε υψηλούς τόνους, με απειλές και διχαστικό λόγο ο Αντώνης  Σαμαράς, ανέφερε πως «το ‘μέχρι τέλους’, είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το ‘ποτέ ξανά’»!

Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρό του και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως κάποια στιγμή θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

«Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πώς την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Σαμαράς. 

Δέν άργησε να απαντήσει ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών Νικός Παππάςλέγοντας:

«Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση. Να εξηγήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή το 2013», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, απαντώντας στις αναφορές του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Συμπληρώνοντας: «Δεν περίμενα να επικαλεστεί το Μακεδονικό ο κ. Σαμαράς, διότι σήμερα είναι εγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα πρέπει να του θυμίσω ότι ο πρώτος που τον κατηγόρησε τεκμηριωμένα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο».

Λίγο νωρίτερα, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «η σημερινή συζήτηση διεξάγεται υπό το φως καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στα εθνικά ζητήματα όσο και στην οικονομία, η οποία έχει μπει σε βαθιά ύφεση. Η πλειοψηφία νομίζει ότι θα περισώσει κάτι μέσα από τη συστηματική προσπάθεια αντιπερισπασμού». Προσθέτοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ «κάνουν πως δεν άκουσαν ότι η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρημάτιζε στην Ελλάδα για να ευνοείται, ενώ δεν παραδέχονται ότι δεν υφίσταται σκευωρία αφού αναγκάστηκαν να διευρύνουν το κατηγορητήριο για τον Παπαγγελόπουλο».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, έκανε λόγο για στοχοποίησή του, λέγοντας πως «κάποιοι κύκλοι δεν θα συγχωρήσουν ούτε σε εμένα ούτε στην παράταξή μας ότι εφαρμόσαμε για πρώτη φορά το Σύνταγμα στο τηλεοπτικό τοπίο». Κατηγορώντας, μάλιστα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για θράσος, καθώς «όταν επί 30 χρόνια το δημόσιο δεν εισέπραξε ούτε ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, εσείς κομίζετε επιχειρήματα εναντίον του διαγωνισμού -πολλά από τα οποία υποβολιμαία- τα οποία έχουν δοκιμαστεί στο ΣτΕ και έχουν καταπέσει».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, επεσήμανε ότι η ΝΔ «εργαλειοποίησε και αξιοποίησε το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Σύντομα θα αποδειχθεί αν το ενορχηστρώσατε κιόλας». Ενώ, σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε πως, ενδεχομένως, «αυτοί που διακινούν ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες, ίσως στέλνουν σε εσάς το μήνυμα. Διότι έχουν υπάρξει κολλητοί σας για πολύ μεγάλο διάστημα».

Για την υπόθεση Μιωνή, υπογράμμισε ότι «αυτό που βγήκε από την παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία ήταν ότι όντως η δική μας παρέμβαση έγινε κατόπιν έκκλησης της χώρας του Ισραήλ, ενώ άφησε και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα “θολά” σημεία της συνομιλίας, τα οποία σας έδωσαν επιχειρήματα να έρχεστε εδώ να πετροβολάτε». Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε «μία λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει δύο τεράστια σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα. Τη λίστα Λαγκάρντ και τη Novartis», μιλώντας για «μια ανθρωπογεωγραφία που ανακυκλώνεται».

Πηγή: voiceofgortys.org