Τώρα που καταλαγιάζουν οι αρχικές θριαμβευτικές φωνές και “ανταποκρίσεις” από τις Βρυξέλλες με την απίστευτη απόπειρα του Πρωθυπουργού να τσουβαλιάσει στο αποτέλεσμα της συνόδου Κορυφής για το κορονο-Ταμείο, τα ήδη εξασφαλισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση 16,6 δις από ΕΣΠΑ και τα συμφωνημένα από πριν χρήματα από τον κοινοτικό προυπολογισμό ( συνολικά 38 δις σε βάθος επταετίας 2020-27 ) και να τα προσθέσει στα μόλις 19,5 δις επιδοτήσεις και 12,5 δις δάνεια απο τον ESM – αμφότερα με προαπαιτούμενα αλλά και με σταδιακές εκταμιεύσεις που θα ξεκινήσουν από το 2020 και θα περιορίζονται σε δυο τον χρόνο – ώστε να παρουσιάζονται ωςπακέτο” 70 δις για την Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής, γίνεται όλο και πιο φανερό – και από τα μισόλογα Μητσοτάκη – οτι αυτό που ήρθε από τις Βρυξέλλες για τον ελληνικό λαό είναι … το 4ο Μνημόνιο – Πισσαρίδη και… η ελληνοτουρκική Συμφωνία!

Μόνον για φέτος καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα στο πρώτο 6μηνο 5,7 δις έναντι στόχου +310εκ που υπήρχε στον προϋπολογισμό. Και μπορεί να μην υπάρχει πλέον λόγω Covid19 στόχος για φέτος αλλά η “τρύπα” παραμένει “τρύπα” στα δημοσιονομικά. Άρα στο 12μηνο, με τα καλά τρίμηνα να είναι ως γνωστόν το 3ο και το 4ο πάμε για έλλειμμα 18 δις και… Κατά συνέπεια με ετήσια εκταμίευση από την πίστωση των 19,5 δις που δεν ξεπερνά τα 4,5-5 εκατ κατ έτος, και με αρχή το 2020, είναι φανερό οτι η καταφυγή στο δανεισμό από τον ESM είναι μονόδρομος! Τα δάνεια αυτά διδονται αυστηρά με όρους μεταρρυθμισεων ( μέτρα ) και αξιολογήσεις ενω και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Υπ Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έκαναν λόγο για “χρήματα που θα αξιοποηθούν σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις”!

Όπως επεσημανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτεσης Αλέξης Τσίπρας “αν αληθεύουν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από όσα προτείνει η Επιτροπή Πισσαρίδη, για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό και αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, συνειδητοποιούμε τι ακριβώς ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας”.

Αποκαλυπτική η ανάρτηση-ανάλυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κατση:

Πηγή: thefaq.gr