«Έβρεξε» πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις περίφημες κηραλοιφές του Κυριάκου Βελόπουλου.

Εκτεθειμένος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ο οποίος διαφήμιζε επικίνδυνες αλοιφές «κατά του κορωνοϊού».
Το ΕΣΡ τιμώρησε με πρόστιμα συνολικού ύψους 730 χιλιάδων ευρώ τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που διαφήμισαν την αλοιφή που σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», «δεν πέρναγε μέσα ο κορωνοϊός».

Οι σταθμοί Alert, Epsilon, Extra και Kontra Αττικής, ΑΕ Channel, Βεργίνα Θεσσαλονίκης και Best TV Μεσσηνίας οφείλουν να καταβάλουν 25 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο έκαστος.

Η παραβίαση αφορά σε «-εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Οι περισσότεροι ωστόσο, οι Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαΐας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου τιμωρήθηκαν με 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας για «εκ προθέσεως» αποστολή στο ΕΣΡ διαφορετικής ροής από εκείνη που πραγματικά έπαιξαν, στη ζώνη όπου προέβαλαν την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη».

Όπως ανέφερε το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Τέλος ποινή 15 χιλιάδων ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

Πηγή: tofustiki.com / avgi.gr