«Η επερχόμενη αντίδραση του κόσμου θα θυμίζει απαρχές της κρίσης. »Βαθιά κρίση την επόμενη μέρα, βλέπει ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη του.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλάει χωρίς περιστροφές για το χάος που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός στην οικονομία, τα εργασιακά και τον Τουρισμό, και την επόμενη μέρα ουσιαστικά…

Ώς γιατρός εκτιμά ότι όντως είναι η κατάλληλη ώρα για να χαλαρώσουν τα μέτρα (αλλά με το απαραίτητο σχέδιο και σχέδιο δεν υπάρχει ), καθώς όλοι οι δείκτες της πορείας του ιού στην χώρα, συνηγορούν σε αυτό, επισημαίνει όμως την επείγουσα ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να είναι έτοιμο να στηρίξει την κοινωνία σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο σχετικά με την πανδημία.


Ο Παύλος Πολάκης εκτιμά ότι δύσκολα ο Κυριακος Μητσοτάκης θα τολμήσει να πάει σε πρόωρες εκλογές μέχρι τα μέσα Ιουλίου – παρά τις επίμονες συστάσεις από το περιβάλλον του -καθώς έχει ανάγκη να υποστηρίξει το αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

Τονίζει όμως “Αν το τολμήσει, εμείς εδώ είμαστε για να του προσφέρουμε μια δυσάρεστη γι’ αυτόν έκπληξη”.


Τέλος ο πρώην υπουργός κατακεραυνώνει τα γαλάζια σκάνδαλα, επισημαίνοντας τον ρόλο του διαδικτύου στην αποκάλυψη και την προβολή τους ενώ απορεί πως δεν εχει ακόμα παρέμβει εισαγγελέας.