Καταγγελίες για «γαλάζιους» εκλεγμένους και τοπικούς παράγοντες.

Διαστάσεις ξεκαθαρίσματος (γιατί όχι και προσωπικών) λογαριασμών μοιάζουν να λαμβάνουν τα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες μέρες από διάφορους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τους χειρισμούς της πυροσβεστικής σε πυρκαγιές των προηγούμενων ετών. Οι καταγγελίες αυτές, φαίνεται μάλιστα ότι αφορούν «γαλάζιους» εκλεγμένους και τοπικούς παράγοντες.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Καθημερινής», για το οποίο η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας, ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Καρχαλάκης, προχώρησε σε σειρά δηλώσεων σχετικά με απόσπασμα ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, και του Αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιου, που ανέλαβε να διερευνήσει τα γεγονότα.

Ο Ευ.Καρχαλάκης σχολίασε το εξής απόσπασμα, κατά το οποίο μιλά ο Β. Ματθαιόπουλος: «Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ. αρχηγό της πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (σ.σ. υπαρχηγό της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά».

Ποιος είναι όμως ο Βασίλειος Καπέλιος ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, να «υπέσκαπτε» έτερο κορυφαίο αξιωματικό με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια καταστροφή στα Κύθηρα;

Σήμερα ο Βασίλειος Καπέλιος είναι «γαλάζιος» αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, εκλεγμένος με τον Παναγιώτη Νίκα, εκλεκτό της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: avgi.gr