Να ξεκινήσει τους διορισμούς καλούν τον πρωθυπουργό οι γιατροί των Χανίων, καταγγέλλοντας ότι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς «τσίπα»

«Μα πόσο θράσος; Δείξτε λίγη ντροπή». Με τα λόγια αυτά οι γιατροί του ΕΣΥ από τα Χανιά της Κρήτης καταγγέλλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τη δραματική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, αναλώνεται σε επικοινωνιακές πολιτικές. Την καλούν δε «να ξεφύγει από την ιδεοληπτική νεοφιλελεύθερη προσέγγιση».

Σε σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων επιτίθεται στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι από τη μία ανακοινώνει κρατική στήριξη στην Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη αφήνει το σύστημα υγείας χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Οι ανάγκες του ΕΣΥ είναι γνωστές… Ας ξεκινήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να διορίζει γιατρούς και νοσηλευτές, ας εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά, και ας μας αυξήσει το μισθό αφού κόπτεται τόσο για το δημόσιο σύστημα υγείας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι γιατροί του τόπου καταγωγής του πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς μέτρο και αιδώ, κοινώς χωρίς «τσίπα» που λέει και ο σοφός λαός. Τελευταίο ατόπημα του κου Μητσοτάκη, που δέχθηκε την κομψή «επίπληξη» της Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελεί η προσπάθεια διχασμού των υγειονομικών της χώρας με την προσφορά έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλά «Σταύρος Νιάρχος», στους υγειονομικούς που ασχολούνται με τον κορωνοϊό.

Δηλαδή ποιους; Μήπως εννοεί τους γυναικολόγους και τους οφθαλμίατρους της Βόρειας Ελλάδας που λόγω έλλειψης προσωπικού στελεχώνουν τις κλινικές COVID-19; Μήπως εννοεί τους μικροβιολόγους που χειρίζονται τα μολυσματικά δείγματα ασθενών COVID-19; Μήπως εννοεί τους ψυχιάτρους που θα μας περιθάλψουν όλους λόγω επαγγελματικού burnout; Επειδή ούτε και ο ίδιος δεν ξέρει ποιους εννοεί, καλύτερα να σταματήσει τους επικοινωνιακούς χειρισμούς και τις προσπάθειες διχασμού στο ΕΣΥ, που τη δεδομένη στιγμή στενάζει υπό το βάρος της πανδημίας.

Οι ανάγκες του ΕΣΥ είναι γνωστές… Ας ξεκινήσει λοιπόν ο κος Μητσοτάκης να διορίζει γιατρούς και νοσηλευτές, ας εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά, και ας μας αυξήσει το μισθό αφού κόπτεται τόσο για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το ΕΣΥ μάχεται αυτή τη στιγμή στο σύνολο του και επιτέλους η κυβέρνηση θα πρέπει να το δει και η ίδια ως σύνολο, ως ομάδα, και να ξεφύγει από την ιδεοληπτική νεοφιλελεύθερη προσέγγιση με επίκεντρο το άτομο. Εκτός των παραπάνω δε γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστα τα εξής:

Ο κος Μητσοτάκης ανακοινώνει ότι θα μονιμοποιήσει όλους τους γιατρούς των ΜΕΘ. Τους ίδιους δηλαδή που προσέλαβε σε μόνιμες θέσεις ο κος Κικίλιας πριν δύο εβδομάδες. Ή μας δουλεύουν, ή πουλάνε επικοινωνιακά δύο φορές το ίδιο προϊόν…ή και τα δύο! Αντί να μονιμοποιήσει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ διότι καλύπτει πάγιες ανάγκες του συστήματος, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη του λαού.

Ο υπουργός Επικρατείας κάνει ασκήσεις αριθμητικής με τις ΜΕΘ και τους θανάτους και μας θυμίζει εποχές του 0+0=14!

Ο υπουργός Ανάπτυξης πανηγυρίζει για τους «λίγους» θανάτους της χώρας μας…ασχολίαστο!

Η κυβέρνηση διαφημίζει την αξία του εθελοντισμού αλλά για νέες προσλήψεις ούτε λόγος! Παράλληλα ανακοινώνει κρατική στήριξη στην Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ!

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω προκύπτει εύλογα το ερώτημα: ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ? ΜΑ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ? ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ».

Πηγή: avgi.gr