Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ελαιοκτήματα – Κάηκαν αιγοπρόβατα στις Κεχριές, Νέο μέτωπο φωτιάς κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου – Έντονο προβληματισμό προκαλεί η προειδοποίηση για ενίσχυση των ανέμων.

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη για τρίτη ημέρα. Η φωτιά έφτασε στα Αθίκια Κορινθίας, συνολικά έχουν εκκενωθεί 6 οικισμοί, με τελευταίο τον Άγιο Ιωάννη, και μία κατασκήνωση.

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων” δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Κάτοικοι από τον Άγιο Ιωάννη και το Αλαμάνο ανέφεραν στο avgi.gr ότι υπάρχουν μεγάλες καταστροφές τόσο σε σπίτια όσο και σε ζώα. “Οι περιουσίες ετών χάθηκαν σε λίγα λεπτά”, είπαν χαρακτηριστικά. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κατά κάψει δασικές εκτάσεις αλλά και ελαιοκτήματα. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι καπνοί είναι ορατοί και στη Λακωνία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Πηγή: avgi.gr