Ως τουλάχιστον ανεύθυνη πράξη χαρακτήρισε την οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογές εν μέσω πανδημίας και στις συνθήκες τις οποίες βιώνει η ελληνική κοινωνία, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.


Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA «Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Δε μας φοβίζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις». Μας φοβίζει το μέγεθος της ανευθυνότητας μίας τέτοιας ενδεχόμενης επιλογής από την κυβέρνηση.

» Βεβαίως και δε μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση» Δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει, με προσφυγή σε κάλπες, να δραπετεύσει εν μέσω πανδημίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός.


«Είναι πασιφανές όμως ότι η κυβέρνηση έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος σε μία προσπάθεια να παραμείνει αλώβητο το προσωπικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη και να μη χαθούν τα δημοσκοπικά ποσοστά δημοφιλίας του.
»Πράγμα ορατό σε όλες τις τοποθετήσεις των στελεχών αλλά και σε εκείνες του ίδιου του Πρωθυπουργού όπου κυριαρχεί η έπαρση και το υπερτροφικό εγώ.

»Αυτή η παράμετρος πρέπει να συνυπολογιστεί στην κατανόηση των λόγων για τους οποίους η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
»Σημαντική παράμετρος είναι βεβαίως το γεγονός ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο χρόνος μετρά εις βάρος της »


Ίσως για αυτό να επεξεργάζεται τέτοιου είδους σενάρια »Η πρόσφατη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κανάλι σας αποτυπώνει τους λόγους ανησυχίας της….


»Καταγράφεται σημαντική δυσπιστία ως προς τη διαχείριση στα οικονομικά και εργασιακά, όπως επίσης και προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του μακεδονικού.


»Σημειώνεται επίσης καθοδική τάση στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και θετική στην εμπιστοσύνη προς την Αντιπολίτευση και τον Α. Τσίπρα.

»Αυτές οι τάσεις που παρουσιάζονται είναι ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία παρακολουθούμε και αναλύουμε, όπως παρακολουθούμε κάθε δημοσκόπηση», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.