Την εκτίμηση του ότι η σκανδαλολογία είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να στρέψει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Θέμα Radio και την εκπομπή των Νίκου Φελέκη, Μπάμπη Κούτρα.

«Η σκανδαλολογία των ημερών είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και φανερώνει τον πανικό της Νέας Δημοκρατίας η οποία βλέπει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία έχουμε πλέον μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει πως: «μία βόλτα στα μαγαζιά, μια βόλτα στις τουριστικές περιοχές είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς την πραγματική διάσταση των προβλημάτων».

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε, επίσης, για:

– τις δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα δείγμα της στιγμής και αυτή τη στιγμή δείχνουν τον άρτιο επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης η οποία έχει εκμεταλλευτεί την κρίση του κορωνοϊού. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα. Η έκφραση των πολιτών θα είναι εντελώς διαφορετική όποτε γίνουν εκλογές».

– την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν θα ορίσουμε την αντιπολιτευτική μας γραμμή με βάση τις μετρήσεις αλλά με βάση την ευθύνη που έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία για να πάμε να τυμβωρυχήσουμε σε νεκρούς όπως η ΝΔ έκανε. Ούτε εκμεταλλευόμαστε τα εθνικά ζητήματα για να αποκομίσουμε κομματικό όφελος, όπως επίσης η Νέα Δημοκρατία έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση».

– τα μέσα ενημέρωσης

«Αν δει κάποιος ένα δελτίο ειδήσεων σε κάποιο από τα μεγάλα κανάλια θα διαπιστώσει ότι μάλλον αναφέρονται σε άλλη χώρα. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης δεν έχουν παρουσιάσει επαρκώς αυτά που αναδεικνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με τις δηλώσεις και με τις περιοδείες του».

– την αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης

«Δεν παρουσιάζεται το που είναι τα κρούσματα, οι πολίτες δεν γνωρίζουν πως γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που και από ποιους. Και επομένως μπαίνει ένα θέμα σε σχέση με την ενημέρωση των πολιτών και για την υγειονομική κρίση. Υπάρχει ένας πολιτικάντικος χειρισμός ακόμη και στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων. Βάλαμε όλοι πλάτη, κλειστήκαμε στα σπίτια μας και η κυβέρνηση επιχείρησε με απίστευτη επιτυχία να καρπωθεί τα θετικά. Εμείς, αρχικά και ορθώς κατά τη γνώμη μου, κρατήσαμε μία στάση μη ανάδειξης των κενών, των παραλείψεων και των ανακολουθιών που υπήρξαν. Ερχόμαστε όμως στο σήμερα και βλέπουμε συνεχείς παλινωδίες, παίρνουν τη μία μέρα μια απόφαση και την ακυρώνουν την άλλη. Φαίνεται πως ο κορωνοϊός κολλάει όταν έρχεται οδικώς από τη Βουλγαρία αλλά δεν κολλάει όταν έρχεται με το αεροπλάνο από την Αγγλία. Δεν έχουμε πραγματική εικόνα των κρουσμάτων. Ποιος μπορεί να πει πόσα κρούσματα έχουμε για παράδειγμα στο Ρέθυμνο ή τα Χανιά όπου οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες; Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, δεν απαντάει κανείς».

– την οικονομία

«Η κυβέρνηση δεν έχει χρησιμοποιήσει το οικονομικό μαξιλάρι για να ενισχύσει την οικονομία αλλά για άλλους λόγους. Καλό θα ήταν λοιπόν να μας ενημερώσει η κυβέρνηση πόσο έχει πάρει από το μαξιλάρι και που το έχει δώσει. Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έφερε η υγειονομική κρίση θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία τρέχουν σε όλη την Ευρώπη και εμείς δεν τα έχουμε αξιοποιήσει. Οι αναπτυξιακοί στόχοι της κυβέρνησης έχουν πάει περίπατο. Η πρόβλεψη για την ύφεση αλλάζει κάθε εβδομάδα και από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας».

– τα έργα

«Ένα χρόνο τώρα η ΝΔ κάνει μόνο επικοινωνία. Δεν έχει προχωρήσει ούτε μία αναπτυξιακή δράση. Το μόνο που κάνει είναι να ακυρώνει συμβάσεις και διαγωνισμούς έργων. Δεν έχει κάνει ούτε έναν διαγωνισμό. Τα έργα έχουν μηδενιστεί».

Πηγή: Χρήστος Σπίρτζης