Χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες από τους νέους μεγαλόστομους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, στην συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τον κορονοϊό, ότι δήθεν ακολουθησαμε στο άνοιγμα των συνόρων ένα πρωτοποριακό δικό μας μοντέλο επιλεγμενων ελέγχων που βασιζεται σε αλγόριθμο και το οποίο δήθεν εξαγάγαμε ( σσ: και όχι εξάγαμε…) και στο εξωτερικό ( χωρίς πο΄τε να μαθουμε ποιοι το αγόρασαν …) και ήρθε η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθώντας μάλλον να το μπαλώσει, να ρίξειντην ευθύνη στους εταίρους μας αλλά ταυτόχρονα να αδειάσει μεγαλοπρεπώς τον αδελφό της που προφανώς υποχώρησε στα αιτήματα των «Ευρωπαίων» εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη στο Twitter:

«Δεν υπήρχε ιδανικός τρόπος να ανοίξουμε τον τουρισμό εν μέσω πανδημίας. Κάναμε προσπάθειες και συζητήσεις για να γίνουν τεστ σε όποιον θα ταξίδευε. Το αρνήθηκαν οι εταίροι μας και οι αεροπορικές λόγω της έλλειψης τεστ και λόγω κόστους.»

Έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter:

«Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε μεθοδικά. Ήμασταν έτοιμοι με έναν μηχανισμό ελέγχου και ιχνηλάτησης. Δημιουργήσαμε ένα πρωτοποριακό σύστημα, που έχουμε εξάγει ως τεχνογνωσία σε άλλες χώρες, και καθορίζει, με έναν έξυπνο αλγόριθμο, πόσα είναι τα αναγκαία τεστ ανά πύλη εισόδου.»

Ή το ένα ισχύει ή το άλλο.

Και τα δύο δεν γίνεται!

Αλλά επειδή πέραν της ωραιοποίησης της κυβέρνησης, υπάρχει και το ρεπορτάζ, η αλήθεια μάλλον κλίνει προς την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία απλά παραδέχθηκε πιέσεις προς την κυβέρνηση και υποχωρήσεις με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία…

Πηγή: documentonews.gr