Με κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την διασπορά του ιού μέσω αυτών.

Με αφορμή και το σχετικό δημοσίευμα της Αυγής, ότι ΟΑΣΑ και επόπτες Δημόσιας Υγείας διαψεύδουν Μητσοτάκη-Καραμανλή, οι δύο τομεάρχες επισημαίνουν τα εξής:

«OΑΣΑ και επόπτες Δημόσιας Υγείας διαψεύδουν Μητσοτάκη-Καραμανλή. Ψέματα τα περί “850 λεωφορείων” και “μη διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ”»

Εφησυχασμός, ανικανότητα, ψέματα.

«Ό,τι μπορούσαν», δηλαδή, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας.

Που είναι προφανές ότι δεν μπορούν. Και όσο δεν μπορούν, ψεύδονται.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής:

· Η Ν.Δ. δεν παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία. Παρέλαβε 1.050. Την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική λαθροχειρία (σ.σ.: βάσει στοιχείων της θερινής περιόδου του 2019) καταρρίπτει η σύμβαση ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ.

· Αυτό που «μπόρεσαν» σε 16 μήνες ήταν να αυξήσουν τα διαθέσιμα λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα μόνο κατά 40, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ.

· Τα ΜΜΜ αποτελούν όντως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Τις -και χθεσινές- ανερυθρίαστες αναφορές Καραμανλή διαψεύδουν τόσο οι επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής όσο και τα συνολικά 40 κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και η καραντίνα 350 συναδέλφων τους.

Η Ν.Δ. αδράνησε επί μήνες.

· Ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία.

· Απένταξε πρόγραμμα προμήθειας 92 οχημάτων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

· Κρατά 270 λεωφορεία και τρόλεϊ με μικροβλάβες στα αμαξοστάσια και δεκάδες οχήματα χωρίς οδηγούς.

· Καθυστέρησε τις προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών και δεν προχωρά στην άρση των αποσπάσεων οδηγών από τα υπουργικά και βουλευτικά της γραφεία.

Τα ψέματα των Μητσοτάκη και Καραμανλή δεν τους διασώζουν από το πολιτικό Βατερλό.

Ο εφησυχασμός τους και στα ΜΜΜ αποτέλεσε πυροκροτητή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πηγή: documentonews.gr