Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μεσημέρι της Τετάρτης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία μπήκε σε τροχιά ύφεσης «από το τέταρτο εξάμηνο του 2019, πολύ πριν η χώρα μας χτυπηθεί από τον κορονοϊό».

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως η ΝΔ σήμερα «σχεδόν έναν χρόνο μετά, κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, επικεντρώθηκε και στο ποσοστό του πληθυσμού που φαίνεται έτοιμο να χτυπηθεί από τη φτώχεια, επικαλούμενος τα αντίστοιχα στοιχεία κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτόγνωρες συνθήκες μνημονιακής εποπτείας, πέτυχε τη μείωση του ποσοστού φτώχειας για το 2018 στο ιστορικό χαμηλό του 17,9%. Ακόμα και την εποχή της μεγάλης ανάπτυξης και των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2005, το ποσοστό ήταν σχεδόν στο 20%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως: «η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό που αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δώσει λύσεις, επιλέγει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, μιλώντας για “αέρα αισιοδοξίας” στην οικονομία».

«Στην πραγματική ζωή, που απέχει έτη φωτός από τη φούσκα του κ. Μητσοτάκη, είναι επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αποκλεισμένες από χρηματοδότηση, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που σήμερα εξωθούνται στο να επιλέξουν ανάμεσα στην ανεργία ή στη μείωση του μισθού τους και να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που σήμερα, ξανά, βρίσκονται στο περιθώριο» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.