Ένα αεροπλάνο από την Κίνα με ιατρικά εφόδια που είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στις 1.30 μ.μ. στη Λάρνακα μεταφέρθηκε στη Μόσχα μετά την άρνηση της άδειας να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, αναφέρθηκε την Τετάρτη το απόγευμα.


«Η Τουρκία δεν επέτρεψε στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει στον εναέριο χώρο της για να φτάσει στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να υπολογίσει εκ νέου την πορεία του επειδή δεν θα είχε αρκετό καύσιμο για να φτάσει στην Κύπρο. Ο πιλότος έχει αλλάξει πορεία και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Μόσχας στη Ρωσία, όπου θα προσγειωθεί για ανεφοδιασμό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.


«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Το αεροπλάνο με τον ιατρικό εξοπλισμό αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας περίπου στις 8:00μμ απόψε.
Το αεροπλάνο μεταφέρει 36 τόνους εξοπλισμού, όπως προστατευτικές στολές, καλύμματα επίδειξης, ρούχα χειρουργικής μίας χρήσης και μάσκες.


Το αεροσκάφος ναυλώθηκε από την Κυπριακή κυβέρνηση για να φέρει τον εξοπλισμό από την Κίνα.