Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, για την απώλεια οδηγού της ΟΣΥ από κορωνοϊό.

Η απώλεια του οδηγού της ΟΣΥ Α.Ε., Αθανάσιου Μπλέτσα, που «έφυγε» από κορωνοϊό, μας γεμίζει θλίψη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Το τραγικό αυτό γεγονός, εύλογα, γεννά συγκεκριμένες ανησυχίες: · Τηρούνται ή όχι τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών στα ΜΜΜ; Πόσο συχνά γίνονται απολυμάνσεις και νεφελοψεκασμοί σε οχήματα και συρμούς; · Χορηγούνται επαρκή μέσα ατομικής προστασίας στους οδηγούς; · Τι απαντάται στις καταγγελίες των οδηγών λεωφορείων για ελλιπή περιορισμό της θέσης εργασίας τους από το χώρο του κοινού; Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΟΣΥ Α.Ε. οφείλουν να απαντήσουν. Να αναβαθμίσουν τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών. Να ενισχύσουν, επιτέλους, τις αστικές συγκοινωνίες με επιπλέον δρομολόγια και προσωπικό. Οι δικαιολογίες ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού, δεν πρέπει να επαναληφθούν στον δημόσιο διάλογο.

Πηγή: Νίκος Παππάς