Ο Κ. Μπακογιάννης επέλεξε να υλοποιήσει κάτι κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 11/5 σε τρία βασικά σημεία, εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή με τον δικό της βαθιά αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό τρόπο ταλαιπωρεί ολόκληρη την πόλη.

Για την κακοποίηση της πόλης μέσα από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε Στο Κόκκινο ο Νάσος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτική παράταξής στον Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη» ο οποίος εξήγησε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων (στην οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου) αποφάσισε αυτές τις κραυγαλέες αγορές (παγκάκια κ.ά.) και καμία άλλη παράταξη δεν συναίνεσε σε αυτό, αντιθέτως την κατήγγειλαν και δεν πήραν μέρος στη συνεδρίαση.

Επισήμανε, όμως αποδεικνύεται ότι τα έργα χαμηλού κόστους τελικά είναι παγκάκια που στοιχίζουν 5.200 ευρώ το ένα και ζαρντινιέρες με 4.600 ευρώ για να μπορέσουν να αντέξουν πυρηνική καταστροφή.

Η δημοτική αρχή θέλησε να μας θυμίσει είπε ο κ. Ηλιόπουλος, εκείνο το ατυχές σύνθημα της προεκλογικής της περιόδου «η πόλη μας ανήκει» που αν και αρχικά το εγκατέλειψε απ’ ότι φαίνεται το εννοεί.