Από τις 16 Αυγούστου, όλοι οι ταξιδιώτες από την Αλβανία που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της συνοριακής διέλευσης Κακάβια θα υποχρεωθούν να απομονωθούν (καραντίνα) για επτά ημέρες.

Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από τον Έλληνα Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης, μετά από μια πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Χαρδαλιά, οι έλεγχοι θα γίνουν στους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτο-απομόνωσης στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει στις φόρμες PLF τους πριν μπουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι από τις 5 Αυγούστου, η είσοδος μέσω του συνοριακού σταθμού Κακάβια θα απαγορεύεται καθημερινά από τις 11:00 έως τις 7 π.μ., προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει πιο στοχευμένους ελέγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι από τη Δευτέρα, θα λειτουργεί ένα μόνιμο σημείο ελέγχου στο συνοριακό σταθμό όπου στελέχη υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΟΔΥ θα παρέχουν δείγματα δοκιμών Covid-19.