Τον απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι.

Για την οικονομία παραδέχθηκε πως έρχεται δύσκολος χειμώνας αλλά πάει καλά, για τη λίστα Πέτσα θεωρεί ότι όλα έγιναν σωστά, επιβεβαίωσε ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και παραδέχτηκε ως λάθος, τους διορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως η δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκε να πάρει τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ήταν «να κλείσουμε τη χώρα με αποφασιστικό τρόπο» λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η απόφαση στον Έβρο ήταν αυτονόητη, αλλά για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να συλλέξω πολλά δεδομένα, να συζητήσω με τους ειδικούς…

Πήραμε την απόφαση πιο νωρίς από άλλες χώρες και φαίνεται πως δικαιωνόμαστε. Πιο δύσκολη απόφαση ως προς την υλοποίησή της ήταν το ξανάνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «αυτό που με ενδιαφέρει στις μετρήσεις είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η χώρα πάει πολύ καλά».