Τρώμε τα λεφτά μας, στις π……..ς και τα Sneakers…

Φαντάστηκε λοιπόν, τις λωρίδες του δρόμου να βάφονται κίτρινες και κόκκινες, τα ποδήλατα να γυρνάνε γύρω γύρω και τους κατοίκους να μένουν ενεοί στις γωνίες. Αλλά βασικά φαντάστηκε να βάζει τη δική του σφραγίδα στην πόλη με τις ουασιγκτόνιες, τις ψευδοπιπεριές και τις καλλωπιστικές δαμασκηνιές, αλλά βασικά με τις εκατοντάδες ζαρντινιέρες και τα δεκάδες παγκάκια.

Μετά φώναξε κάποιους, έκαναν μια μελέτη που δεν τέθηκε ποτέ σε διαβούλευση και μετά έσπευσε να την υλοποιήσει με έκτακτες διαδικασίες λόγωπανδημίας, ενώ την ίδια ώρα γινόταν άρση του lockdown και η Αθήνα ετοιμαζόταν να υποδεχτεί ως «υγιής πόλη» τουρίστες.

Η λέξη-κλειδί που δίνει την εικόνα του όλου εγχειρήματος και το μέτρο για να κριθεί όλο το «σχέδιο» είναι η… ζαρντινιέρα!

Αν γκουγκλάρουμε τη λέξη προσπαθώντας να βρούμε πόσο επιτέλους στοιχίζει ένα τέτοιο πράγμα, θα βρούμε διάφορα ποσά. Εάν λάβουμε υπόψη και τις διαστάσεις που θέλει ο κ. Μπακογιάννης να έχουν οι «απλές» μεταλλικές ζαρντινιέρες –γιατί παραγγέλθηκαν και πολύ πιο… σύνθετες και ακριβότερες– θα καταλήξουμε σε κάποιο ποσό περί τα 200 ευρώ, κάτι που απέχει πολύ από τα 550 του προϋπολογίστηκαν αλλά και από τα 506,23 που τελικά δόθηκαν γιατί ο προμηθευτής έκανε και κάποια έκπτωση.

https://youtu.be/YIbIl00zATo