Μέσω γραπτής δήλωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετηθεί για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγια Σοφιά σε τζαμί.

Ο Κυριάκος βλέπει ταινία!

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα καταδικάζει με έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η εν λόγω ενέργεια επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις αντίστοιχες της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της.

Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος κρύβεται με γραπτές δηλώσεις. Πλήρη κάλυψη στον Ερντογάν λοιπόν.