Φιλοσαμαρικό σάιτ εξαπολύει άλλη μία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα τον προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που υιοθετήσει νέο μνημόνιο, τότε θα πέσει η κυβέρνηση και θα αφανιστεί η Νέα Δημοκρατία, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα: Η απουσία του να βάλει βέτο τον προηγούμενο μήνα για το ευρωομόλογο και η σχεδόν σίγουρη απροθυμία να βάλει βέτο στην επερχόμενη συζήτηση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει δάνεια που θα αθροιστούν στο ήδη τεράστιο χρέος.

Συνεπώς, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα (μειώσεις μισθών, συντάξεων, αυξήσεις στη φορολογία). Δηλαδή, νέο μνημόνιο. Κάτι που προεξοφλεί την κυβέρνηση εφόσον επιχειρήσει να το φέρει προς ψήφιση σε αυτή τη Βουλή.

Προφανώς, ο Μητσοτάκης το αντιλαμβάνεται και υπολογίζοντας τη διευρυμένη αποδοχή που έχει λόγω της εγκαιροφλεγούς αντιμετώπισης της πανδημίας, θα πάει σε πρόωρες διπλές εκλογές για να κάψει την απλή αναλογική και να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στην εξουσία.Κίνηση ματ για να μην καταρρεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι το πότε; Και το δεύτερο αν θα πει την αλήθεια στον λαό για το νέο μνημόνιο;

Θεωρώ, ότι παρά τον υγειονομικό κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, διαφορετικά το προφίλ του ικανού ηγέτη που έχτισε ο Μητσοτάκης με την διαχείριση του κορονοϊού θα ξεφουσκώσει και δεν θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Αναφορικά με το επικείμενο μνημόνιο, φρονώ ότι θα προσπαθήσει να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα και πιθανότατα θα αναφερθεί σε προσωρινά μέτρα.Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αν πει έστω και το παραμικρό για επιστροφή σε καθεστώς σκληρής λιτότητας, θα υποστεί εκλογική καθίζηση.

Ουσιαστικά θα γίνει ένας νέος ΓΑΠ του 2020 που μπορεί να μην επικαλεστεί ένα νέο «λεφτά υπάρχουν», αλλά όπως και να ‘χει θα αποπειραθεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους.

Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, θα βρεθεί σε δεινή θέση μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και τότε ο Μητσοτάκης θα επιλέξει να παίξει με τη φωτιά.

Το πρόβλημα ωστόσο, μετά την εφαρμογή νέου μνημόνιου ο Μητσοτάκης θα υποστεί ήττα όποτε ξαναγίνουν εκλογές.

Η καταστροφή του νέου μνημονίου θα φέρει πάλι τιμωρητικό ξέσπασμα στην κάλπη.

Και τότε, λόγω του εμπαιγμού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γυρίσουν οι οργισμένοι ψηφοφόροι την πλάτη τους στη ΝΔ οριστικά…Δηλαδή, ότι ακριβώς έπαθε το ΠΑΣΟΚ μετά το ‘12… Αν ο Μητσοτάκης φοβάται να πει την αλήθεια προεκλογικά, τότε ας μην κάνει εκλογές.

Τον εαυτό του μπορεί να τον κάψει. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ρισκάρει με έναν πιθανό αφανισμό της Νέας Δημοκρατίας.