«Το Μαξίμου πρέπει να σπάσει τη σιωπή του και να ενημερώσει υπεύθυνα πού βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις ημέρες κατα τις οποίες μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές» τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. στις 19 Αυγούστου του 2017.

Για να συνεχίσει η ανακοίνωση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης ρωτώντας:

«Ποιος ήταν ο τόπος των διακοπών του; Πού βρισκόταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας; Πού βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;»

Για να έρθουμε στο σήμερα που πλέον έχουμε μια δεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση που θέλει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας δείξει το πόσο «υπεύθυνη» είναι και ότι υπάρχει διαφάνεια σε κάθε κίνηση της. Έτσι λοιπόν, όπως παραδέχεται σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου, προκειμένου να μεταβεί από την Αντίπαρο που έκανε ολιγοήμερες διακοπές, στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση. 

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών. Από κει και πέρα ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με πτήση της γραμμής. Μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω live streaming. […]

Όσον αφορά το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που τού διατίθενται, και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις».

Και θα μου πεις που είναι το κακό σε αυτό. Δεν είναι κακό αλλά κρύβει μια μεγάλη δόση υποκρισίας που κατά τη γνώμη μας περισσεύει στη παρούσα κυβέρνηση, διότι την ίδια στιγμή έχουν καεί ή συνεχίζει να καίγονται 150.000 στρέμματα στην Κορινθία εκκενώθηκαν οικισμοί και χωριά καταστράφηκαν περιουσίες και άνθρωποι κινδύνεψαν, αλλά στην πλειοψηφία τους τα ΜΜΕ είτε δεν ασχολήθηκαν καθόλου είτε ασχολήθηκαν ελάχιστα μπας και δεν λερωθεί η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.Βλεπεις, έχουν πληρωθεί καλά για αυτόν το λόγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας φρόντισε για αυτό με τη γνωστή υπόθεση με τη λίστα Πέτσα.

Αναμφίβολα υπάρχει υποκρισία, είναι φώς φανάρι. Πως να ξεχάσουμε τα περιβόητα δημοσιεύματα που κατέκριναν τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το διήμερο στο κότερο, που σήκωσε και έκανε σημαία της και η Νέα Δημοκρατία ή τους τίτλους άρθρων και πρωτοσέλιδων του τύπου «Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «καίει» λεφτά των μνημονίων» ή «Το κράτος σαν λάφυρο -Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Τσίπρας στην Κρήτη» και άλλα πολλά παρόμοια δημοσιεύματα, αλλά τότε βλέπεις πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, όχι ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τσίπρας φρόντισε να μην δωροδοκήσει τα ΜΜΕ όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία, αλλά να τους βάλει να βγάλουν και άδειες λειτουργίας για αυτό και η εχθρική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: voiceofgortys.org