Πριν λίγες ώρες αναγνώριζε ευθύνες της κυβέρνησης για την εξάπλωση του ιού, σήμερα δηλώνει ότι η κυβέρνηση τα χειρίστηκε όλα με το σωστό τρόπο.

Εάν υπήρχε νόμπελ πολιτικής κυβίστησης, αυτό θα το δικαιούνταν αποκλειστικά και μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο» ισχυρίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο ίδιος πριν λίγες ημέρες δήλωνε «ανοίξαμε τα σύνορα και εξαπλώθηκε ο ιός»!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση για την επιτυχία που σημείωσε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και είχε ως συνέπεια τα δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα στη χώρα μας από τον Αύγουστο.

«Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο. Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο», ανέφερε.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε ευθύνες στους λοιμωξιολόγους με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση: «Μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;»

Στο ερώτημα για το πότε θα υπάρξει σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο πώς θα νικήσουμε την πανδημία «δεν είμαστε στη στιγμή να συζητήσουμε πώς θα ξανανοίξουμε την οικονομία γιατί αυτό θα θόλωνε το μήνυμα». «Αν δεν ελεγχθεί η πανδημία δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία» κατέληξε.

Πηγή: avgi.gr