Μυστική διαχείριση χρημάτων που προωθεί για τον εαυτό του ο Υπουργός Μηταράκης. Έντονη αντίδραση Γιάννη Μπουρνού.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που κατατέθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο Υπουργός Νότης Μηταράκης έρχεται με το άρθρο 55 να θεσπίσει απόρρητα κονδύλια στο υπουργείο του!

Έρχεται, δηλαδή, να παραχωρήσει στον εαυτό του με την παράγραφο 3 του άρθρου 55, το δικαίωμα να διαχειρίζεται ειδική απόρρητη πίστωση, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Από την αντιπολίτευση το γεγονός σχολιάζεται ως προσπάθεια «ο Υπουργός να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να αναθέτει με πρόσχημα ‘ζητήματα εθνικής ασφάλειας κονδύλια σε ημέτερους».

Με δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σημείωσε «Κι αν αναλογιστούμε, ότι, χωρίς καν μυστικά κονδύλια, έχουμε ήδη ζήσει τα…αφρόδιχτα του κ. Στεφανή.» όπου θα σταματούσαν τις ροές  (αλήθεια, που χάθηκαν αυτά τα δίχτυα των 500.000 ευρώ;!), σκεφτείτε τι φαγοπότι ετοιμάζουν…

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει απτόητη να κατασπαράζει ξεδιάντροπα το δημόσιο χρήμα. Όπως ακριβώς έκαναν και το 2009, οδηγώντας το δημόσιο έλλειμμα στο 13%».

Και καταλήγει ο κ. Μπουρνούς: «Πρόκειται για (άλλη μια) σκανδαλώδη διάταξη που προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Ο κ. Μηταράκης οφείλει άμεσα να την αποσύρει. Κι αν δεν το κάνει αυτός, τότε οφείλει να το κάνει ο αρχηγός του».