Σε υψηλούς τόνους έρχεται η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σενάριο που προσπαθεί να επιβάλει στην επικαιρότητα η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή-Παππά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Μεσολόγγι όπου πραγματοποιεί περιοδεία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτα και σκάνδαλα και πρακτικές μαφίας, Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε

Ο Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, που είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς, σχετικά, ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε τέσσερις μήνες, πριν έρθει η πανδημία, από τον Οκτώβρη του 2019 την βύθισε στην ύφεση, και με την αδράνειά του να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας την περίοδο μετά την πανδημία, η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική, φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση.

βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο, κλιμακώνοντας την κριτική του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο.

Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις»,και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις αυτές θα έχουν και συγκεκριμένο δια ταύτα» συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Διότι μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες ημέρες που υποσχέθηκε, όμως οι μέρες αντί για καλύτερες γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου και τη δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του, και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί».