Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ είναι το προνόμιο για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο. Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

«Ένα μικρό ευχαριστώ από την Πολιτεία, με μια μικρή υποχρέωση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την κάρτα νέων (Freedom Pass) που θα δοθεί στους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο, ως ένα προνόμιο που θα λειτουργήσει, όπως είπε, «ενισχυτικά στον εμβολιασμό και την ανοσία της κοινωνίας». «Οι νέοι», εξήγησε, «δεν είχαν όφελος κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπως άλλοι».

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα δοθεί σε όσους νέους 18-25 ετών κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία, σινεμά, θέατρα και άλλα.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη για τους γεννηθέντες μεταξύ 1996-2003 πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

«Η μετάλλαξη Δέλτα μας απειλεί όλους, ειδικά από το Φθινόπωρο. Μπορεί κάποιοι νέοι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν, θα βοηθήσουν όμως στην εξάπλωση του ιού. Θα πρέπει να πατήσουν γκάζι στον εμβολιασμό» είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Και συμπλήρωσε:

«Καλώ τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία να τσιμπηθούν με το εμβόλιο και να συμβάλουν στην προσπάθεια που κάνουμε ν’ αφήσουμε πίσω μας την μεγάλη περιπέτεια του κορονοϊού. Άλλωστε και η κάρτα αντιπροσωπεύει το βασικό τους γνώρισμα. Θα λέγεται freedom pass, δηλαδή κάρτα ελευθερίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στο μέλλον στους εσωτερικούς χώρους», λέγοντας επίσης πως «κρατάμε τη μάσκα όπου χρειάζεται».

Πηγή: www.ieidiseis.gr