Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή, με τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τους βουλευτές ΝΔ , ΚΙΝΑΛ πως τον χρησιμοποιούν για να ξεπλύνουν τα σκάνδαλα της Novartis, της λίστας Λαγκάρντ και του Βγενόπουλου.

Αξιοσημείωτο ότι ο ερευνώμενος καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του επί τη βάσει ανυπόγραφων καταθέσεων, γεγονός που παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος άρχισε την κατάθεσή του αναφερόμενος στους εξαντλητικούςόπως τους χαρακτήρισερυθμούς που απαιτούνται για την ανάγνωση του υλικού που του έχει χορηγήσει η Προανακριτική.

Τόνισε ότι αυτό θα ίσχυε για τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον για τον ίδιο λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας. «Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας» είπε κατά τις ίδιες πηγές, ενώ σύμφωνα με τις πηγές ΚΙΝΑΛ ΝΔ ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι θα δεσμεύσει τους κληρονόμους του στην περίπτωση που πάθει κάτι προκειμένου να στραφούν εναντίον μελών της Επιτροπής από τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα.

«Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. H δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου» υποστήριξε και αιτήθηκε να έχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο όταν έρχεται κάποιο έγγραφο που τον αφορά στην Επιτροπή. «Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ¨Ρασπουτιν¨ υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κ. Ραικου» σχολίασε, λέγοντας με νόημα κατά τις πηγές της ΝΔ ότι «θα έρθει η σειρά της κ. Ράικου όταν ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί της στην πορεία της κατάθεσης μου».