Υπέβαλε την παραίτησή του εχθές το πρωί 31 Ιουλίου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία κάνει λόγο για επαγγελματικούς λόγους, συγγραφή, που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ δεν αναμένεται να αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο Δημήτριος Κράνης ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, έως την 30η Ιουνίου 2019 λίγο πριν τοποθετηθεί δηλαδή στο υπουργείο δικαιοσύνης ως εξωκοινοβουλευτικος Υφυπουργός στη παρούσα κυβέρνηση, Ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος για τη θέση της Β. Θάνου, όταν είχε αποχωρήσει από τη θέση της Προέδρου του Αρέιου Πάγου.

Τον περασμένο Μάιο είχε γίνει η αποκάλυψη από την κ. Ξένη Δημητρίου οτι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν παρόν και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κράνης. Αποκάλυψη που προκάλεσε προβληματισμό και ερωτήματα στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή : voiceofgortys.org