Ανοίγει την 1η Ιουλίου ο τουρισμός, με τις χώρες από τις οποίες επιτρέπεται να έρθουν επισκέπτες και με δεδομένη την τελευταία απόφαση για απαγόρευση μέχρι τις 15 Ιουλίου για Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία, που έχει φέρει αναστάτωση σε τοπικό επίπεδο και πολλές ακυρώσεις κρατήσεων.

Την αρχή κάνει πτήση της Ryanair από το Βίλνιους της Λιθουανίας, που προσγειώνεται στις 9:50 το πρωί της Τετάρτης, ενώ δύο ώρες αργότερα ακολουθεί πτήση της Easyjet από το Βερολίνο.


Στον σχετικό πίνακα που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Fraport Greece για το “Δασκαλογιάννης” αναφέρονται και δύο πτήσεις της Ryanair από Μπρίστολ και Λονδίνο, με προγραμματισμένες ώρες άφιξης, χωρίς να φαίνεται ακύρωση λόγω της απόφασης που λήφθηκε την Δευτέρα. Προφανώς, και οι δύο συγκεκριμένες πτήσεις θα ακυρωθούν.

Να σημειωθεί πως ακόμη και σήμερα Τρίτη, στο αεροδρόμιο γίνονται διαρκώς συσκέψεις αλλά και προσομοιώσεις για τις αφίξεις πτήσεων, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν.