Μία σημαντική εξέλιξη σχετικά με την παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού φαίνεται να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», με επικεφαλής τον Τάκη Πουρναράκη, έρχονται ευχάριστα μηνύματα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα το έγκυρο σε θέματα που αφορούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, DirtFish, το WRC σκοπεύει να αλλάξει πλήρως το format των δοκιμών εξέλιξης των ομάδων. Καθώς αυτές πραγματοποιούνται μεμονωμένα, απομακρυσμένα και με μηδενική προβολή, στόχος είναι να μετατραπούν σε ομαδικά τεστ, ανάλογα αυτών της Formula 1, ώστε εκτός από… δουλειά, οι ομάδες να έχουν ευκαιρίες προβολής.

Καθώς το WRC ετοιμάζεται να δώσει «σάρκα και οστά» στην ιδέα τον προσεχή Σεπτέμβριο, λίγο πριν την «επανεκκίνηση» της σεζόν μετά την έξαρση της πανδημίας του Covid-19, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα.