Την Δευτέρα αστυνομικοί παραβίασαν κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης.

Το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα αφού δημοσιοποιήθηκε βίντεο με τους συνοδούς φρουρούς να επιτίθενται σε πολίτη τον οποίο παραλίγο να τρακάρουν!

Η μηχανή δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του Πρωθυπουργού.

Είναι προκλητικό πολίτης να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας από συνοδεία μέλους της κυβέρνησης και όχι μόνο να μην υπάρχει αναφορά στο περιστατικό και τιμωρία, αλλά αντιθέτως να ευνοούνται σενάρια πως επρόκειτο για φρουρά επιχειρηματία.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε άλλος πολίτης, στο Facebook, περιγράφοντας τι ακριβώς είχε γίνει.

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. 

Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.

Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. 

Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει. 

Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν».

Πληροφορίες, ωστόσο λένε ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση απο το γραφείο τύπου της κυβερνήσεως.