Επιχείρηση αποδόμησης Τσίπρα από Γεννηματά.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έβαλε στο στόχαστρό της η Φώφη Γεννηματά, επιχειρώντας παράλληλα να υπερασπιστεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που στρέφεται κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να βάλει στο κάδρο ενός παραδικαστικού κυκλώματος τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη για τη θεσμική εκτροπή», καθώς γνώριζε ακριβώς τι συνέβαινε.

Η κ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι από τα στοιχεία «αποδεικνύεται η ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να στήσει το δικό της παρακράτος, να αλώσει τους θεσμούς και να ελέγξει την εξουσία, ενώ υποστήριξε ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος ήταν ο συντονιστής ενός ολόκληρους συστήματος.  

Επίσης, η κ. Γεννηματά επιχείρησε να αποδομήσει και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, λέγοντας μάλιστα πως αυτό αποτελεί της μεγαλύτερη πλάνη της μεταπολίτευσης. 

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας Γεννηματά: 

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει τους πρωταίτιους των απαράδεκτων κυκλωμάτων και μας κουνάει και το δάκτυλο. Ο κ. Τσίπρας έχει την πολιτική ευθύνη για τον θεσμικό εκτροχιασμό επί τω ημερών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα και την πολιτική αξιοπιστία για να επιτελέσει τον ρόλο του. Το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική πλάνη.»

Κατά Μητσοτάκη για το θέμα της Τουρκίας

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις νέες τουρκικές προκλήσεις. 

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε πως οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Άγκυρας θα έπρεπε ήδη να έχουν επιβληθεί, επειδή –όπως υποστήριξε–, μόνο έτσι καταλαβαίνει η Τουρκία. 

Στο σημείο αυτό η κ. Γεννηματά τόνισε επίσης πως «έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός» για όσα συμβαίνει σήμερα, καθώς όλον αυτόν τον καιρό «αρνείται τον διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς», που θα συντελούσε να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα κ. Μητσοτάκη να συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: efsyn.gr