Δύσκολη είναι η κατάσταση στις Κεχριές με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ,

Με το πρώτο φως της ημέρας, έσπευσαν στο σημείο τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ντράσσα και το ράντζο- κατασκήνωση στο Σοφικό σύμφωνα με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας.  

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν ο οικισμός Ντράσσα και το μοναστήρι του Αγίου Θεράποντος.

Επίσης, εκκενώνεται και το Ρυτό Κορινθίας, καθώς οι φλόγες φτάνουν απειλητικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη». Όπως πρόσθεσε μιλωντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Και επίσης, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Από την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εκκενώθηκαν έξι οικισμοί, Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή».

Πηγή: voiceofgortys.org