Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ενάντια, όπως είπαν οι κάτοικοι, «στην υποβάθμιση του Δήμου Σητείας μέσω της επερχόμενης επέλασης των βιομηχανικών έργων ΑΠΕ».

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στο αιολικό πάρκο, με τον δήμαρχο κ. Ζερβάκη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο να τονίζει ότι «η τοπική κοινωνία ζητά αλώβητα και ανέπαφα τοπία που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη».

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή της Σητείας θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο είδος του τουρισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή: εναλλακτικός τουρισμός (φυσιολατρικός, περιπατητικός), αγροτουρισμός, γεωτουρισμός (σπηλαιολογικός), θρησκευτικός και αρχαιολογικός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σητείας έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή του Δήμου Σητείας, το οποίο και εντάσσεται στο Υβριδικό έργο του Αμαρίου.